Een in vorm verkerend Lommel SK ontvangt Dessel Sport in de derde Kempische streekderby. Tom Van Imschoot kiest voor dezelfde elf die vorige speeldag Knokke versloegen. Bij de Desselaars staan Toon Lenaerts en Thomas Jutten, beiden ex-Lommel United, aan de aftrap.

Sula zorgt voor het eerste doelgevaar. De Bruyn mist een voorzet van Valcke, maar Sula kan oppikken. Sula kapt naar binnen, maar zijn schot is gekraakt en kan Kustermans niet bedreigen.

Net na het kwartier krijgt de thuisploeg een strafschop nadat Lenaerts de doorgebroken Sula neerhaalt in het strafschopgebied. Scheelen zet zich achter de bal en onze kapitein schiet de 1:0 voorbij Kustermans.

Dessel probeert Lommel onder druk te zetten maar tot grote kansen komen de Kempenaars niet. Integendeel, het is Lommel dat de eerste helft afsluit met een schot over doel van Scheelen.

Valcke zorgt voor het eerste kansje in de tweede helft. Hij wordt vrijgespeeld door Sula en schiet zwak op Kustermans. Het schot illustreert de onmondigheid van het Lommelse middenveld.

Een onmondig Lommel en Dessel krijgen geen voet meer aan de grond in de tweede helft wat een zuinige overwinning oplevert voor onze jongens. Volgende week maken we de verplaatsing naar Deinze. Supporters op post !!!