Trainer Van Imschoot hield vast aan zijn basisploeg wat dus wil zeggen dat o.a. Timo Cauwenberg moest plaats nemen op de bank net als de nieuwkomers Henkens, Santermans en Azevedo.

Naar de wedstrijd dan, die kon niet beter beginnen voor de Noord-Limburgers. Een uittrap van Clepkens werd doorgekopt en in laatste instantie bracht Sam Valcke de aalsnelle Din Sula in stelling. Die twijfelde niet en zette na amper twintig seconden de 0-1 op het bord.

Een droomstart voor de bezoekers en zo lag het initiatief in handen van de kustploeg. Die vondn niet direct een antwoord en rond het kwartier rond Sam Valcke zelf een pijlsnelle counter even snel af. 0:2 voor het halfuur en zo leek het een rustige, ontspannende uitstap te worden naar de Belgische kust.

Niks was minder waar want daar was Knokke. Alessio Staelens, zoon van, knalde de aansluitingstreffer droog voorbij Clepkens en er was terug een wedstrijd. Het thuispubliek ging, al dan niet in kleine getalen, achter zijn ploeg staan.

Toch waren het de bezoekers die het stadion opnieuw muisstil kregen. Bij een verre dieptebal op Alexandre De Bruyn kwam de thuisdoelman veel te ver uit zijn doel, de Lommelse jonkie omspeelde de keeper en trapte de 1:3 via de linkerstaak koelbloedig binnen.

Dat leek meteen het genadeschot voor de thuisploeg want met nog minstens vijf minuten op de klok liep de tribune leeg en gingen de mensen de warmte opzoeken van een bakje troost.

De koffie had vooral onze jongens deugd gedaan. Er was amper afgetrapt of daar was het Lommels geweld opnieuw. Voor het uur maakte De Bruyn, met zijn tweede van de middag, de klus helemaal af. 1:4 en de boeken leken definitief dicht voor KFC Knokke.

Maar de ploeg van trainer Van Borm zou die niet zijn als het bleef strijden om alsnog een doelpunt tegen de netten te prikken. Net als in de eerste moest Michael Clepkens ook in de tweede helft tot twee keer toe uitpakken met een gepaste parade.

Met nog enkele wissels, dit met het oog op wat nog komen moet de volgende weken, gaf Tom Van Imschoot onder andere nog speelminuten aan Robin Henkens en Thomas Azevedo.

De Noord-Limburgers speelde de wedstrijd volwassen uit, hadden de score nog verder kunnen uitdiepen, maar met 1:4 gaan wij alvast niet klagen. Zes tegen Virton, vier op het veld van de eerste achtervolger. Dat de Lommelse doelpuntenmachine op volle toeren draait, mag duidelijk zijn.

Komend weekend is Lommel SK vrij, op zaterdag 24 februari ontvangt het in het Soevereinstadion de buren uit Dessel.

Supporters op post!