Lommel speelt vandaag gastheer voor Excelsior Virton. Tom Van Imschoot kiest voor dezelfde elf die vorige week Hamme met 0:3 versloegen. Kapitein Wouter Scheelen speelt vandaag zijn 312de wedstrijd voor Lommel en is daarmee de speler met de meeste wedstrijden voor KVV Overpelt-Fabriek/Lommel SK.

Na 10 minuten zorgt Brebels voor het eerste Lommelse doelgevaar. Na een lang uitgesponnen aanval komt de bal bij de Lommelse middenvelder en die twijfelt niet, maar zijn schot wordt door doelman Dupire uit doel gehouden met een save.

Din Sula probeert na 16 minuten om de score te openen. De bal komt bij de aanvaller en die legt aan, maar zijn schot belandt in de handen van de doelman. 7 minuten later zet DeFerm de bal voor en kan Sula de bal niet in doel verwerken.

Vlak voor het half uur wordt het 1:0 door jubilaris Scheelen. Een voorzet van Deferm bij komt bij Scheelen en onze kapitein zet de 1:0 voorbij de doelman. Het antwoord van Virton is een schot van Lamotte dat gered wordt door Clepkens.

Lommel probeert de forsing op te voeren. Een lang uitgesponnen aanval komt bij Brebels die de doelman probeert te verschalken met een lage schuiver, maar Dupire duwt in hoekschop. Neven duwt de bal op de hoekschop over doel.

Vlak voor rust probeert Lamotte het via een afstandsschot, maar de lage schuiver gaat maar net naast het Lommelse doel.

Brebels stuurt na tien minuten in de tweede helft Valcke voorbij de Luxemburgse defensie en de invaller zet onze jongens op een 2:0 voorsprong. Één minuut later stuurt Brebels De Bruyn alleen voor doel en die schiet de 3:0 op het scorebord.

Lommel voert de druk verder op. Een schot van Swers wordt gekeerd door Dupire en de rebound van Sula gaat naast doel. Virton probeert te antwoorden met halve kansen en schoten van ver die geen doel raken.

Een kwartier voor tijd zet Sula de 4:0 op het scorebord. En nog is het niet gedaan want Valcke zet met zijn tweede van de wedstrijd de 5:0 op het scorebord na een verlenging van Santermans. Scheelen mist een uitstekende kans op de 6:0, maar onze kapitein mikt de bal net over doel. Vlak voor tijd kan onze kapitein de tweede kans op 6:0 niet benutten, hij kopt een voorzet van Henkens over doel.

Op het einde van de wedstrijd eindigt toch met 6:0 via Henkens. Een voorzet van Swers wordt door Henkens in doel getrapt.