Voor deze laatste wedstrijd voor de winterstop wijzigde trainer Tom Van Imschoot zijn basiself op twee posities t.o.v. de vorige wedstrijd tegen Châtelet-Farciennes. Kapitein Wouter Scheelen nam zijn stek terug op i.p.v. de geschorste Iebe Swers. Ook Simon Vermeiren startte in de basis, waardoor Sebastiaan Brebels op de invallersbank plaats nam.

De eerste helft kenmerkt zich door veel middenveldspel zonder echt uitgespeelde kansen. Na 25 minuten haalt Tarfi uit, maar Michaël Clepkens is attent en maakt het schot makkelijk onschadelijk. Daarna steken de bezoekers de neus aan het venster in de 30e minuut, maar thuisdoelman Gies pakt de kopbal van Gilles Ruyssen. Diezelfde Gies is in de 39e minuut bij de pinken als hij sneller op de bal is dan een doorgestuurde Alexandre De Bruyn. Met een brilscore op het scorebord wordt er gerust.

In de tweede helft is het Dender dat eerst dreigt met een vrije trap van Sterckx over het Lommelse doel. Net voor het uur is er Lommelse dreiging met een afstandsschot van Glenn Neven. Dender-trainer Chris Janssens wordt in de 60e minuut voor aanhoudende kritiek op de wedstrijdleiding naar de tribunes gestuurd door ref Verslycken.

Bij een hoekschop in de 62e minuut komt Lommel SK op een 0:1 voorsprong, eerst kopt Jordan Renson gevaarlijk naar doel en in de herneming werkt Gilles Ruyssen de bal in doel. Zeven minuten later verdubbelen de bezoekers de voorsprong, als rechtsachter Hias een doorsteekbal van Wouter Scheelen verkeerd beoordeelt en Alexandre De Bruyn de 0:2 binnen trapt.

De thuisploeg zet hier nog een schot van Tarfi tegenover dat Michaël Clepkens onschadelijk maakt. Ook Alexandre De Bruyn test thuisdoelman Gies nog een keertje voor de stadionverlichting even de geest geeft in de 85e minuut. Na een korte onderbreking van ongeveer een kwartier trapt de ingevallen Jentl Gaethofs nog op de paal.

Na vier wedstrijden zonder zege kan Lommel SK zo terug de smaak van de overwinning proeven.

Na de winterstop speelt Lommel SK haar volgende competitiewedstrijd op zaterdag 13 januari 2018 tegen Eendracht Aalst.