Met Vermeiren opnieuw in de kern, Gaethofs op de bank, en Laurens Vermijl en Sebastiaan Brebels opnieuw in de basiself begon Tom Van Imschoot aan de duidelijke opdracht in Dessel nl. winnen of beter gezegd, zeker niet verliezen om een mini-crisis aan de Gestelsedijk te vermijden.

De wedstrijd kon niet beter starten voor de Noord-Limburgers. Na dik vijf minuten viel de bal in de scrimmage voor de voeten van Din Sula en die stak de 0-1 onder Kustermans binnen.

Heel wat tumult bij die fase, alle Desselaars naar scheidsrechter Brinckman, die een gestrekt been richting de thuisdoelman niet opgemerkt had in die fase.

Het doelpunt werd goedgekeurd en we konden weer voetballen. De bezoekers kropen een beetje achteruit, liet de thuisploeg wat komen maar dat leidde niet tot echte uitgespeelde kansen.

Een eerste dreiging van de thuisploeg na de achterstand kwam van Yagan, zijn poging ging voorlangs. Aan de overkant mocht Gueroui aanleggen voor een kanonskogel, de bal ging hoog over.

Kort voor het halfuur ging ook Cauwenberg zijn kans maar zijn poging ging ruim naast. Pogingen wel maar veel voetbal op de eigen helft bij de thuisploeg. Dessel vond niet direct de opening in de Lommelse afweer en zo bleef de voorsprong op het bord.

Met de rust in zicht probeerde coach Witters zijn team op te pompen maar Lommel overleefde zonder echt veel moeite de eerste helft. We gingen de rust in met 0-1.

Na een al bij al wat tegenvallende eerste helft hadden beide ploegen de koffie onder de rust goed verteerd. De eerste dreiging kwam er via de bedrijvige Ratko Vansimpsen, Clepkens kende geen problemen met zijn schot.

Kort daarna zweeft een Desselse vrije trap voorbij alles en iedereen, daar ontsnapte de Limburgers al een eerste keer aan de gelijkmaker. Nog was het Kempisch gevaar niet geweken, een schot van Remen verdween op de lat, de herneming werd voor de neus van Vansimpsen van de lijn gekegeld.

Net voorbij het uur een eerste keer Lommel in de tweede helft. Een goede voorzet van Sula werd door Vermijl in één tijd op de slof genomen, zijn schot ging naast. Het ware duidelijk dat het een leukere tweede helft zou worden dan de eerste.

Timo Cauwenberg zag zijn kans ook gekomen om een keer te prikken, zijn schot verdween in het zijnet. Kort daarna kreeg Alexandre De Bruyn de superkans van de tweede helft voor de bezoekers. De dribbelvaardige middenvelder omspeelde de onstuimig uitgekomen Kustermans, ging zijn kans maar wie ruimde het leer net voor de lijn op, juist ja, Toon Lenaerts!

Die laatste wou absoluut vermijden dat Dessel zijn eerste thuisnederlaag zou lijden tegen zijn ex-club. Het signaal voor Dessel om nog meer op zoek te gaan naar de gelijkmaker. En daar kwam ie dan. Net voor het slotkwartier kwam de perfecte voorzet van Mike Smet, de ingelopen Kevin Janssens kreeg vrijheid met meters en mocht de verdiende gelijkmaker binnenbuffelen.

Het antwoord van de bezoekers liet niet lang op zich wachten. De ingevallen Vermeiren mocht aanleggen en dacht bij zichzelf, laat ik de vuisten van Kustermans ook maar eens testen. De Desselse goalie stond pal om de tweede Lommelse treffer te vermijden.

Met nog enkele minuten reguliere speeltijd hing de spanning duidelijk in de lucht boven het Armand Melisstadion. Wie de goal kon maken, had gewonnen spel. Dessel was er nog het dichtst bij via een poging van Breugelmans, Clepkens kon in twee keer klemmen.

In het absoluut slot claimde Dessel nog een strafschopfout op Tilburgs, de scheidsrechter floot maar wel voor een fopduik van de Desselaar, geel was bovendien het gevolg.

1-1 bleef het na vooral een aantrekkelijke tweede helft, in de stand schieten beide ploegen wel niet veel op met één punt. Knokke won in Geel terwijl Heist verloor op eigen veld. Wat maakt dat debutant Knokke FC de nieuwe leider is in de eerste Amateurliga.