In en tegen Dessel Sport spelen de Limburgers komende zaterdag de onvervalste topper met als inzet de leidersplaats in de Superliga. Een lachende derde van deze streekderby kan KSK Heist zijn. Dat staat namelijk mee op de eerste plaats in het klassement.

Eerder dit seizoen versloeg Lommel SK de Desselaars al een keer, en dit in het kader van de Croky Cup. Buiten een uitschuiver op speeldag één nam de Kempische club best een stevige start dit seizoen. Het bleef tot dusver altijd in het kielzoch van Lommel SK en gaf op eigen veld nog geen punten prijs. Een hegemonie dient om doorbroken te worden, vandaar onze oproep om massaal af te zakken en onze jongens mee naar een nieuwe overwinning te roepen.

De Kempische club eindigde vorig seizoen op een knappe tweede plaats in de 1e amateurliga, achter kampioen Beerschot-Wilrijk. En ook toen liepen er al enkele bekende namen rond in het Desselse shirt.

Iemand die deze topper met stip zal aangeduid hebben is ongetwijfeld Toon Lenaerts. De verdediger maakte afgelopen zomer de overstap naar Dessel Sport en zorgt samen met o.a. Kurt Remen, Wouter Vosters en Mike Smet voor het verdedigende werk.

Voor Lommel SK is het zaterdag andere koek. Na een nul op zes wil de ploeg van Tom Van Imschoot een derde verlies op rij vermijden. Het staat bijna zeker vast dat er heel wat Lommelse supporters zullen afzakken naar Dessel. Aan onze jongens om te tonen dat ze revanche willen nemen voor de voorbije mindere wedstrijden.

Voor de thuisblijvers is er een livestream te belijken op de website van de regionale zender RTV.

Tom Van Imschoot selecteert volgende spelers:

Sebastiaan Brebels, Timo Cauwenberg, Michaël Clepkens, Glenn Daniëls, Alexandre De Bruyn, Jarno De Smet, Giel Deferm, Jentl Gaethofs, Yassin Gueroui, Jeffrey Ket, Stan Kolen, Jordi Maus, Glenn Neven, Jordan Renson, Gilles Ruyssen, Wouter Scheelen, Din Sula, Iebe Swers, Axel Swerten, Simon Vermeiren (?) en Laurens Vermijl

De wedstrijd begint om 19u30 in het Armand Melisstadion en staat onder de deskundige leiding van de heer Brinckman, bijgestaan door de heren Vanboven en Becquet.