Voor de wedstrijd tegen KMSK Deinze keren Jentl Gaethofs en Giel Deferm terug in de basis, zij vervangen de niet volledig fitte Laurens Vermijl en de geschorste Sebastiaan Brebels. Verder kan trainer Tom Van Imschoot geen beroep doen op Simon Vermeiren en Sam Valcke. Bij KMSK Deinze komen we met Philippe Janssens en Bart Goossens twee spelers met een Lommels verleden tegen.

Nadat Bart Goossens in de bloemetjes gezet wordt voor zijn vijf seizoenen in Lommel, geeft Sinterklaas vergezeld van zijn Pieten de aftrap.

Het eerste gevaar is voor de bezoekers. Challouk zet een korte combinatie op met Romero en krijgt na de één-twee de bal terug. Doelman Michaël Clepkens is echter paraat en redt het schot van Challouk.

Het Lommels antwoord komt er via Jentl Gaethofs, eerst schiet hij een afvallende bal met een gekraakt schot over doel. Daarna redt de bezoekende doelman Vandeberghe een schot van de linkerflankspeler na voorbereidend werk van Alexandre De Bruyn.

Na twintig minuten komt Din Sula dicht bij de openingstreffer, als eerst Jentl Gaethofs Goossens in de wind zet en de bal scherp voor doel gooit. De spits devieert echter de bal over doel.

In de 35e minuut komen de bezoekers op voorsprong, een voorzet-schot van Janssens wordt in eerste instantie door Michaël Clepkens tegen de paal geduwd, Romero Gomez is goed gevolgd en trapt de 0:1 tegen de netten.

Deinze is de betere ploeg en dat resulteert in een volgende kans voor de bezoekers. Een hoekschop van Janssens komt bij De Greef die de bal in één tijd naar doel schiet. Een attente Michaël Clepkens duwt de bal in hoekschop.

De grootste kans voor de rustkomt er na een mooie combinatie tussen Alexandre De Bruyn en Din Sula. Oog in oog met Vandeberghe trapt Alexandre De Bruyn de bal echter naast het bezoekende doel.

Toch is het Alexandre De Bruyn die Lommel SK op het uur terug in de wedstrijd brengt. Na een individuele actie komt hij alleen voor doel en schiet hij de 1:1 voorbij Vandeberghe.


Lommel neemt het initiaite in handen na deze gelijkmaker. Een vrije trap van Wouter Scheelen eindigt in het zijnet. Maar toch zijn het de bezoekers die weer op voorsprong komen. Een vrije trap van Romero Gomez wordt niet goed weggewerkt en de ingevallen Bael kan de 1:2 tegen de netten trappen.

Lommel geeft niet op en gaat wederom op zoek naar de gelijkmaker. Een uitgesponnen combinatie tussen Wouter Scheelen en Alexandre De Bruyn komt uiteindelijk bij ingevallen Laurens Vermijl. De middenvelder plaatst zijn schot in de benedenhoek, maar een sterk keepende Vandeberghe houdt de bal uit zijn doel.

Daarna is Lommel SK niet meer bij machte om het tij te keren en lijdt het hierdoor zijn eerste thuisnederlaag van het seizoen.

Volgende week maken onze jongens de verplaatsing naar het naburige Dessel Sport voor een topper met de leidersplaats als inzet.

Supporters op post.