In vergelijking met de thuiswedstrijd tegen VW Hamme voerde Tom Van Imschoot één wijziging door, Alexandre De Bruyn kwam opnieuw in de basis in de plaats van Jentl Gaethofs.

Het eerste kwartier van de wedstrijd verloopt vrij evenwichtig. Daarna eist scheidsrechter Chaspierre een hoofdrol op. Eerst bestraft hij overduidelijk Luxemburgs handspel niet in de 15e minuut om vervolgens wel een penalty te geven aan de thuisploeg na handspel van Gilles Ruyssen. Muratovic zet de elfmeter voor de gastheren om, 1:0.

Daarna is het opnieuw Virton dat voor gevaar zorgt via een schot van Njo Lea dat geklemd wordt door Michaël Clepkens. Even na het halfuur komt Lommel SK op gelijke hoogte als Timo Cauwenberg de achterlijn haalt en diens afgeblokte voorzet in de herneming via Sebastiaan Brebels en Din Sula bij Wouter Scheelen belandt. De Lommelse kapitein trapte droog de 1:1 binnen.

Onzorgvuldig Lommels uitverdedigen wordt vijf minuten voor de rust afgestraft als de vrijstaande Lazaar vanop de rechterflank Michaël Clepkens kansloos laat, 2:1. Meteen ook de ruststand en ook een signaal voor de bezoekers om zich even te bezinnen tijdens de pauze.

De bezoekers beginnen scherp aan de tweede helft en dat levert direct enkele kansen op. Een mistasten in de thuisdefensie zorgt ervoor dat Laurens Vermijl alleen op de doelman mag afgaan. Doelman Dupire redt echt de meubelen voor de thuisploeg op het schot van de jonge middenvelder.

Aan de overkant dreigt Virton via Lamotte, die een kanonskogel afvuurt die Michaël Clepkens in hoekschop tikt. Daarna blijft Lommelt Sk zoeken naar de gelijkmakker, maar een magistrale kattensprong van Dupire voorkomt de 2:2 na een uithaal van Alexandre De Bruyn.

Daarna viel Jentl Gaethofs in voor de moegestreden Laurens Vermijl. BIj zijn eerste actie dribbelt hij voorbij zijn tegenstrever, maar bereikt niet de vrijstaande Din Sula. De daaropvolgende corner levert geen doelgevaar op.

Vervolgens moet Michaël Clepkens zich onderscheiden op een vrije trap van Vaccaro. De thuisploeg komt dicht bij de 3:1 via Njo-Lea, maar wederom stond het Lommelse sluitstuk pal door de bal in hoekschop te boksen.

Met een slotoffensief probeert Lommel SK nog een punt uit de brand te slepen, maar tevergeefs.
Zo verliest het voor een tweede maal in deze competie.

Volgend weekend, op de dertiende speeldag, ontvangt Lommel SK thuis het Oost-Vlaamse KMSK Deinze, het team van ex-speler Bart Goossens. Tevens is er voor de dames de Ladies Night en komt Sinterklaas op bezoek.

Supporters op post!