In het verleden speelden vaak ook de weersomstandigheden een bepalende rol op het kleine veld van Virton in het Luxemburgse Pays de Gaume.

Excelsior Virton promoveerde in 2001 als eerste Luxemburgse club ooit naar de toenmalige tweede klasse. Na acht seizoenen degradeerde het in 2009 terug naar derde klasse. Daarna waren "Les Verts" tweemaal dicht bij de titel in derde afdeling, maar strandden ze telkens in de eindronde.

Na een spannende tweestrijd met Bocholt VV lukte het in 2013 toch en promoveerde Excelsior Virton opnieuw naar tweede klasse. Sinds de competitiehervorming van 2016 speelt de club in de eerste amateurliga, waarin het vorig seizoen knap derde werd.

Architect van de ploeg is Frank Defays, een voormalige rechtsachter van Sporting Charleroi die als trainer sinds het seizoen 2011-2012 aan het roer staat bij de Luxemburgers.

Momenteel staat Excelsior Virton op een veertiende plaats in de rangschikking met 8 punten.

Voor Lommel SK wordt de uitwedstrijd bij Virton de laatste hindernis voor het het tweeluik tegen KMSK Deinze en Dessel Sport.

Trainer Tom Van Imschoot maakt zijn keuze uit volgende spelers:

Sebastiaan Brebels, Timo Cauwenberg, Michaël Clepkens, Glenn Daniëls, Alexandre De Bruyn, Giel Deferm, Jarno De Smet, Jentl Gaethofs, Yassin Gueroui, Jeffrey Ket, Stan Kolen, Jordi Maus, Glenn Neven, Jordan Renson, Gilles Ruyssen, Wouter Scheelen, Din Sula, Iebe Swers, Axel Swerten, Sam Valcke (?), Simon Vermeiren en Laurens Vermijl

De wedstrijd start om 20u00 in het Stade Yvan Georges en staat onder de deskundige leiding van dhr. Chaspierre, bijgestaan door dhr. Rozet en Lambert