Lommel start aan de wedstrijd met dezelfde elf die voorig weekend Eendracht Aalst over de knie legden.

Timo Cauwenberg zorgt voor het eerste doelgevaar van de partij als hij een afvallende bal nest naast het bezoekende doel schuift. Daarna is doelman De Vroe bij pinken op een kopbal van Gilles Ruyssen na een hoekschop van Wouter Scheelen. Ook een schuiver van Sebastiaan Brebels vindt geen doel of aanspeelpunt.

Een één-twee tussen Timo Cauwenberg en Sebastiaan Brebels komt terug bij de linksachter, maar zijn schot wordt gered door De Vroe en gaat via een Hamse voet in corner. Bij een volgende actie komt Laurens Vermijl alleen voor doel , maar De Vroe ligt goed in de hoek en duwt de bal in hoekschop. Ook Yassin Gueroui gaat zijn kans, maar zijn kopbal na een vrije trap van Wouter Scheelen eindigt in het zijnet.

Net na het half uur volgt der grootste kans van de eerste helft, Jentl Gaethofs isoleert Laurens Vermijl voor doel, de plaatsbal van youngster gaat echter net naast de verste paal. Pas daarna zorgen de bezoekers voor enig gevaar als een schot van de boomlange Ivens door Michaêl Clepkens in corner gedwuwd wordt.

Gerust wordt er zonder doelputnen en ook in de tweede helft start Lommel SK het gevaarlijkst. Wouter Scheeln wordt Laurens Vermijl voor doel gebracht, maar De Vroe keert het gevaar dooor goed uit te komen. Bij de tegenaanval van Hamme vindt Van Remoortere voor doel De Wilde die met een kopbal de 0:1 tegen de netten kopt.

Een Lommelse reactie laat niet lang op zich wachten, wederom wordt Wouter Scheelen alleen voor De Vroe gebracht door Laurens Vermijl, maar ook deze keer staat de bezoekende doelman pal. Het wordt echter derde keer, goede keer voor de Lommelse kapitein, als hij alleen voor De Vroe de goalie verschalt met een lage trap in de hoek, 1:1.

Ook Hamme steekt de neus aan het venster, een schot van Ivans wordt onschadelijk gemaakt door Michaël Clepkens. Even daarna komt de thuisploeg op een 2:1 voorsprong als Glenn Neven een bal uit de kluts over de doellijn werkt.

De wedstrijd valt helemaal in een beslissende plooit als de ingevallen Simon Vermeiren in de slotminuut met een vluchtschot, na voorbereidend werk van Din Sula, de 3:1 tegen de netten knalt.

Zo wordt het een verdiende 3:1 thuiszege voor de jongens van Tom Van Imschoot.

Op de volgende speeldag maakt Lommel SK de verre verplaatsing naar Virton.

Supporters op post !!!