De Oost-Vlamingen wonnen op de vorige speeldag vrij vlot met 3:1 van ASV Geel en sloten zo een periode van drie nederlagen op rij af.

Als we even in de geschiedenisboeken duiken valt op dat VW Hamme van 2002 tot 2009 in de vroegere tweede klasse voetbalde. Het speelde zelfs in het seizoen 2005-2006 samen met het toenmalige KVSK United de eindronde voor promotie naar eerste klasse. Een eindronde die destijds gewonnen werd door Lierse SK.

In 2009 degradeerde Hamme naar de vroegere derde klasse; daain speelde het kampioen in het seizoen 2015-2016. Door de competitiehervorming komt Hamme sindsdien uit in de Eerste klasse amateurs. Afgelopen seizoen eindigde de club op plaats 11 in het klassement.

Momenteel staat de ploeg van speler-trainer Jamaique Vandamme op de achtste plaats, met vijftien punten uit tien wedstrijden.

Met Jamaique Vandamme is meteen de meest opvallende naam in de A-kern. Vandamme, zelf nog actief bij o.a. KSV Roeselare e.a. nam begin dit seizoen de fakkel over als trainer van Bruno Buyl.

Onze jongens ondervonden op speeldag 10 relatief weinig problemen met Eendracht Aalst. De Ajuinen werden na een sterke wedstrijd opzij gezet met 0-3 cijfers.

Kunnen onze jongens de positieve lijn doortrekken zaterdag tegen Vigor Wuitens Hamme?

Trainer Tom Van Imschoot maakt zijn keuze uit volgende spelers:

Sebastiaan Brebels, Timo Cauwenberg, Michaël Clepkens, Glenn Daniëls, Alexandre De Bruyn, Giel Deferm, Jarno De Smet, Jentl Gaethofs, Yassin Gueroui, Jeffrey Ket, Stan Kolen, Jordi Maus, Glenn Neven, Jordan Renson, Gilles Ruyssen, Wouter Scheelen, Din Sula, Iebe Swers, Axel Swerten, Sam Valcke (?), Simon Vermeiren en Laurens Vermijl

De wedstrijd start om 20u00 in het Soevereinstadion en staat onder de deskundige leiding van dhr. De Prins, bijgestaan door dhr. Lucas en Valgaeren