Ten opzichte van de wedstrijd tegen Seraing verdween Alexandre De Bruyn naar de bank, in zijn plaats kwam Jentl Gaethofs in de ploeg. De jonge Laurens Vermijl mocht opnieuw op een basisstek rekenen.

De bezoekers uit Lommel begonnen scherp aan de wedstrijd. Wouter Scheelen liet het eerste gevaar optekenen, Van Den Noortgaete ging goed plat. Aan de overkant liet de reactie van de thuisploeg niet lang op zich wachten, De Neve zag zijn schot over vliegen.

Nog in het openingskwartier was het net of de spelers van Lommel zich hadden ingeschreven voor de wedstrijd 'latje trap' van TVL. Tot tweemaal toe trof de bal de dwarsligger, een hoekschop was het gevolg. Jentl Gaethofs zag zijn moment gekomen om een kanonskogel af te vuren, de Aalsterse doelman stond pal. De hoekschop daarop kopte Glenn Neven opnieuw jawel ... op de lat.

Nog voor het kwartier kreeg de aalsnelle Vermijl, die net als tegen Seraing mocht starten, een torenhoge kans. Hij ging prima rond de doelman maar Mertens gooide er lijf en leed voor om de 0-1 te voorkomen. Dit was letterlijk te nemen want de verdediger kwam bij deze fase met zijn hoofd in aanraking met de paal.

Uitstel was geen afstel dachten de bezoekers dus pompte Glenn Neven de 0-1 maar heerlijk binnen. De Limburgers op rozen en nu moest de thuisploeg wel uit haar comfortzone treden om een doelpunt te maken.

Het bleef echter kansen regenen voor de Limburgers. Eerst Scheelen en daarna Sula zagen hun kopbal niet binnen gaan. Aan de overkant kon Aalst dan toch een keer reageren maar De Neve was te verrast om de bal veel kracht mee te geven. Direct daarna krijgt De Koninck de beste kans voor de thuisploeg, hij knalt maar Clepkens kwam gepast tussenbeide.

De wet van het voetbal is snoeihard, zo ook zondagmiddag in Aalst. Na de reuzekans voor De Koninck is het Brebels die er aan de overkant droogweg 0-2 van maakt. Op dat moment zeker en vast een verdiende voorsprong voor de bezoekers.

De tweede helft begon Lommel op hetzelfde elan als de eerste nl. met veel drang naar voren. Iets waarop de thuisploeg maar geen antwoord leek te vinden. Eerst Sula, en daarna Cauwenberg konden dreigen. Het thuispubliek zweepte haar ploeg wel op maar tot dusver leverde dat amper doelgevaar op.

Toen Din Sula op het uur helemaal het licht uit deed in het Pierre Cornelisstadion mocht 'den Iendracht' de boeken helemaal sluiten. Sula was goed gevolgd op een mislukte terugspeelbal, Van Den Noortgaete loste en de jonge aanvaller werkte in twee tijden de 0-3 tegen de netten.

Bij Aalst volgde er een dubbele wissel in de hoop de bakens nog te kunnen verzetten. Lommel bleef echter de wetten dicteren en speelde een erg volwassen wedstrijd. Tien minuten voor tijd was de 0-4 van de ingevallen Vermeiren zo goed als een feit maar daar dacht een Aalsterse verdediger toch anders over. Het bleef 0-3.

En dat was ook de eindstand na een erg aangename wedstrijd, zeker langs Lommelse zijde. In het klassement blijven we leider, en komende zaterdag ontvangen we VW Hamme op eigen veld. Supporters op post.