Het onverwachte afscheid van trainer Wouter Vrancken om persoonlijke redenen hing na de wedstrjd tegen RFC Seraing als een schaduw over de voorbije prestatie tegen de Lukenaars.

Voor Tom Van Imschoot wordt de wedstrijd tegen 'de Ajuinen' de eerste opdracht waar hij terug aan het roer staat.

Wat weten we zoal over onze volgende tegenstander?

Haar roemrijkste periode kende de Oost-Vlaamse club in het begin van de jaren '90 toen het o.l.v. Jan Ceulemans Europees voetbal afdwong met o.a een wedstrijd tegen het Italiaanse AS Roma.

In de recente geschiedenis sinds 2000 kampten 'de Ajuinen' vaak met financiële problemen, wat resulteerde in bestuurswissels, degradaties en een naamswijziging. Na enkele seizoenen in tweede klasse ging Eendracht Aalst vorig seizoen van start in de tweede amateurklasse. Daar wist het zich na winst in de play-offs te verzekeren van de promotie.

In het huidige seizoen is de voorbije weken "den Iendracht", met 9 op 9 aan een reeksje bezig dat het maar graag wil doortrekken tegen de leider uit Noord-Limburg. De Oost-Vlamingen bekleden momenteel de negende plaats in het klassement met 12 punten, met een wedstrijd minder gespeeld.

Hoofdtrainer bij de club uit de carnavalstad is Tom De Cock, HIj werd er in november 2016 coach nadat hij de overstap maakte van Tempo Overijse waarmee hij in 2015 de titel pakte in vierde klasse. Voordien was De Cock aan het werk bij derdeklassers Union Sint-Gillis en Woluwe-Zaventem. Zijn trainerscarrière begon hij bij OH Leuven als beloftencoach en assistent van Rudy Cossey.

Middenvelder Wannes Van Tricht (ex-KV Mechelen) valt verder op als één van de meer bekende namen in de A-kern. Ook wordt het voor Lommel SK-speler Sebastiaan Brebels een trip naar zijn geboortestad.

Trainer Tom Van Imschoot maakt een keuze uit volgende spelers:

Sebastiaan Brebels, Timo Cauwenberg, Michaël Clepkens, Glenn Daniëls, Alexandre De Bruyn, Giel Deferm, Jarno De Smet, Jentl Gaethofs, Yassin Gueroui, Jeffrey Ket, Stan Kolen, Jordi Maus, Glenn Neven, Jordan Renson, Gilles Ruyssen, Wouter Scheelen, Din Sula, Iebe Swers, Axel Swerten, Sam Valcke (?), Simon Vermeiren en Laurens Vermijl

De wedstrijd start om 14u30 in het Pierre Cornelisstadion en staat onder de deskundige leiding van dhr. Deckers, bijgestaan door dhr. Stove en D’Haene.