Voor deze wedstrijd van de achtste speeldag kan trainer Wouter Vrancken geen beroep doen op de geschorste Alexandre De Bruyn, voor hem start Jentl Gaethofs aan de wedstrijd. Ook keert Sebastiaan Brebels terug uit schorsing, waardoor Giel Deferm op de invallersbank plaats neemt.

Din Sula zorgt voor het eerste doelgevaar als hij naar doel uithaalt na een voorzet vanop de rechterflank van Iebe Swers. Helaas is het schot van de spits niet gekadreerd. Na 18 minuten komt de kustploeg op een 0:1 voorsprong. Een slecht weggewerkte bal wordt doorgestoken naar Vandewalle en die prikt de 0:1 voorbij Michaël Clepkens. Een eerste antwoord van de thuisploeg komt er via een kopbal van Simon Vermeiren die net naast gaat.

De bezoekers zijn de betere ploeg in deze fase van de wedstrijd en kennen nog twee mogelijkheden. Zo steekt Savaete eerst de neus aan het venster. Daarna wordt Dhont door Staelens alleen voor doel gezet, maar zijn schot gaat naast.

In de slotfase van de eerste helft komt Lommel SK opzetten. Timo Cauwenberg en Jentl Gaethofs zetten op links hun tegenstanders in de wind. Het schot van Jentl Gaethofs verdwijnt via Din Sula, die buitenspel staat, in doel.

Ook Glenn Neven zorgt nog voor doelgevaar met kopbal naast het bezoekende doel na een voorzet van Timo Cauwenberg.

In de tweede helft zorgt Jentl Gaethofs voor de eerste dreiging, de linkspoot kapt zich voorbij zijn tegenstander en schiet net over doel.

De ingevallen Laurens Vermijl brengt onze jongens in de 55e minuut op gelijke hoogte. Eerst zet hij twee bezoekers in de wind om vervolgens de 1:1 voorbij doelman Paepe in doel te deponeren.

Laurens. Vermijl blijft de vinnigste speler bij de thuisploeg en kapitein Wouter Scheelen probeert het een aantal keren vanop afstand, maar zijn twee schoten gaan rakelings naast. Ook de ingevallen Jefrrey Ket gaat zijn kans met een verre knal die Paepe makkelijk onschadelijk maakt.

De beste kans op de 2:1 komt er acht minuten voor tijd als Laurens Vermijl voorbij zijn bewaker gaat en de bal afspeelt naar Wouter Scheelen. De Lommelse skippeer komt alleen voor doel, maar krijgt dan de bal op het scheenbeen waardoor de bal over doel gaat.

Lommel SK probeert dan nog voor het tweede doelpunt te gaan, maar de kustboys geven zich niet gewonnen. Afstandsschoten van Sebastiaan Brebels, Wouter Scheelen en Jentl Gaethofs blijven zonder resultaat.

Met dit gelijkspel blijft Lommel SK leider op één punt gevolgd door Dessel Sport.

Volgende zaterdag speelt het opnieuw een thuiswedstrijd, dan tegen RFC Seraing..