Royal Knokke FC kende de voorbije jaren een gestage opgang vanuit de provinciale reeksen. Zo speelde het kampioen in 2013/2014 in de West-Vlaamse eerste provinciale reeks.

Twee seizoenen later pakte de kustploeg de titel in vierde klasse A, waarna het vorig seizoen van start ging in de tweede amateurliga A. Ook in de tweede amateurliga werd R Knokke FC vorig seizoen kampioen, waardoor het dit seizoen uitkomt in de eerste amateurliga.

Architect van die laatste twee promoties is de 50-jarige trainer Yves Van Born. In het verdere verleden waren enkele bekende namen zoals Kenneth Brylle, Henk Houwaart en Dennis van WIjk oefenmeester bij de blauw-witten.

Momenteel posteert R Knokke FC zich op een vijfde plaats met 12 punten op 4 punten achterstand van Lommel SK.

De wedstrijd van zaterdag staat voor Lommel SK in het teken van eerherstel na het 3:0 verlies in het Geelse Leunenstadion.

Trainer Wouter Vrancken kan voor deze wedstrijd terug beroep doen op middenvelder Sebastiaan Brebels, die terugkeert na een schorsingsdag. Daar staat wel tegenover dat op deze achtste speeldag Alexandre De Bruyn op het strafbankje zit.

Volgende spelers komen in aanmerking voor selectie:

Sebastiaan Brebels, Timo Cauwenberg, Michaël Clepkens, Glenn Daniëls, Giel Deferm, Jarno De Smet, Jentl Gaethofs, Yassin Gueroui, Jeffrey Ket, Stan Kolen, Jordi Maus, Glenn Neven, Jordan Renson, Gilles Ruyssen, Wouter Scheelen, Din Sula, Iebe Swers, Axel Swerten, Sam Valcke (?), Simon Vermeiren en Laurens Vermijl

De wedstrijd start om 20u00 in het Soevereinstadion en staat onder de deskundige leiding van dhr. Timmermans, bijgestaan door dhr. Lamberigts en Gilen.