Lommel SK begint aan de wedstrijd zonder de geschorste Sebastiaan Brebels, zijn plaats in de basis wordt ingenomen door Giel Deferm. Daar trainer Wouter Vrancken opteert om met twee spitsen te starten, neemt Simon Vermeiren de plaats in van Laurens Vermijl. Voor de geblesseerde Sam Valcke komt de match in het Leunenstadion te vroeg.

Na een lange studieronde van ongeveer twintig minuten, waarin beide geen schoten tussen de palen versieren, komt de thuisploeg op een 1:0 voorsprong via Zaidi. Na wat geharrewar komt de bal bij Karadayi die het leer terug legt tot bij Zaidi en die laatste tikt de bal eenvoudig binnen.

Daarna probeert Lommel SK de bakens te verzetten, maar een beter en scherper voetballend ASV Geel verdubbelt vier minuten voor de rust de voorsprong als Karadayi, na balverlies van Alexandre De Bruyn, de bal over Michaël Clepkens lobt.

In de tweede helft blijft het lang winstil tot Zaidi weggestuurd wordt en Michaël Clepkens met een handreflex de 3:0 verhindert. Daarna dreigt de thuisploeg nog met een kopbal net naast van Vanaken en een schot van Nelissen dat via de Lommelse goalie in hoekschop gaat.

Pas in de 84e minuut lukt Lommel SK een eerste schot tussen de palen. De ingevallen Jeffrey Ket haalt uit van buiten de rechthoek, maar Lenaerts duwt de bal over het Geelse doel.

Helemaal tegen het canvas gaan onze jongens als Nelissen in de slotfase Iebe Swers afschudt en de bal voorbij MIchaël Clepkens steekt, 3:0.

Zo wint ASV Geel verdiend met 3:0 deze Kempische streekderby.

Volgende week zaterdag ontvangen onze jongens kustploeg FC Knokke.

Supporters op post.