Allemaal Samen Verbroedering Geel is ontstaan in 2008 toen enkele bestuursleden van het in financiële problemen verkerende Verbroedering Geel overstapten naar Verbroedering Meerhout.

Onder de nieuwe naam Verbroedering Geel-Meerhout ging men van start in de toenmalige vierde klasse, waarna het in 2010 promoveerde naar derde klasse. Toen de club in 2013 ook de promotie afdwong naar tweede klasse werd de clubnaam gewijzigd naar Allemaal Samen Verbroedering Geel.

Daar ASV Geel zich geen ticket kon verwerven voor eerste klasse B speelde het ook vorig seizoen in de eerste amateurliga en eindigde het vorig seizoen in de middenmoot met een achtste plaats.

Dit seizoen staan de “Zotten” na zes speeldagen op de zevende plaats in de rangschikking. Op de vorige speeldag versloegen ze nog de buren van Dessel Sport met 2:0.

Trainer is het Leunenstadion is de 37-jarige Nicky Hayen die als speler lange tijd uitkwam voor STVV. In die periode had hij er er Lommel SK-coach Wouter Vrancken als teamgenoot.. Als trainer was hij tot dusver actief bij o.a. KVK Tienen en was hij ook enkele seizoenen assistent van Marc Brys in Saoudi-Arabië.

Ook zijn er bij ASV Geel twee personen actief met een Lommels verleden. Zo speelt Sam Vanaken er sinds januari 2016 in de defensie en is Peter Emmers er aan de slag als keeperstrainer.

Voor Lommel SK, dat de voorbije speeldag haar leidersplaats versterkte na de 2:0 overwinning tegen KFC Oosterzonen, wordt het ongetwijfeld weer een lastige partij tegen een gemotiveerde streekgenoot.

Leuke fait-divers zijn dat kapitein Wouter Scheelen zaterdag zijn 300e wedstrijd speelt in de Lommelse kleuren en dat middenvelder Giel Deferm mogelijk match nummer 100 op zijn actief schrijft in Lommelse loondienst.

Trainer Wouter Vrancken kan voor deze wedstrijd geen beroep doen op de geelgeschorste Sebastiaan Brebels. Ook valt het af te wachten of de vorige week door een blessure afwezige Sam Valcke voldoende hersteld is.

Uit volgende selectie maakt Wouter Vrancken zijn keuze:

Timo Cauwenberg, Michaël Clepkens, Glenn Daniëls, Alexandre De Bruyn, Giel Deferm, Jarno De Smet, Jentl Gaethofs, Yassin Gueroui, Jeffrey Ket, Stan Kolen, Jordi Maus, Glenn Neven, Jordan Renson, Gilles Ruyssen, Wouter Scheelen, Din Sula, Iebe Swers, Axel Swerten, Sam Valcke (?), Simon Vermeiren en Laurens Vermijl

De wedstrijd start om 20u00 in het Leunenstadion en staat onder de deskundige leiding van dhr. Lagaert, bijgestaan door dhr. Lucas en Becquet.