in vergelijking met de wedstrijd tegen KSK Heist verving trainer Wouter Vrancken de geblesseerde Sam Valcke door Laurens Vermijl. Voor de uit schorsing terugkerende Giel Deferm was er een plaats voorzien op de invallersbank.

De wedstrijd start heel goed voor de thuisploeg. Na amper twee minuten wordt Din Sula alleen voor Jaa in stelling gebracht, maar die laatste werkt het leer in hoekschop. De thuisploeg domineert het eerste kwartier.

Na een vrije trap kopt Glenn Neven de bal tegen de paal. Daarna kreunt Oosterzonen onder de Lommelse druk, maar breekt vooralsnog niet. Net voor het halfuur noteren we het eerste bezoekende gevaar via Van Aerschot die een voorzet van Maes niet kan deviƫren. Kort daarna test Yassin Gueroui de vuisten van de bezoekende goalie.

Net voor de rust krijgt Din Sula nog een goede mogelijkheid. Op voorzet van Iebe Swers tikt de spits de bal over het bezoekende doel. Er wordt gerust bij een 0:0 stand.

Bij de start van de tweede helft komt Jentl Gaethofs in de plaast van youngster Laurens . Het eerste gevaar in de tweede helft komt opnieuw uit Lommelse hoek, maar de poging van Din Sula gaat naast.

Op het uur gaat bezoeker Demba driest door op een Lommelspeler, scheidsrechter Dhont twijfelt niet en toont de bezoeker een tweede geel karton. Met een speler minder kruipt Oosterzonen nog meer achteruit, in de hoop een punt mee huiswaarts te nemen.

De pas ingevallen Simon Vermeiren krijgt na luttele seconden, op pass van Alexandre De Bruyn, de kans om de match open te breken, maar zijn schot verdwijnt hoog over. Bij het ingaan van het slotkwartier gaat Jentl Gaethofs zijn kans, maar ook zijn poging zweeft langs de verste paal buiten.

Geduldig voeren de jongens van trainer Wouter Vrancken de druk nog meer op en uiteindelijk valt de openingstreffer. Alexandre De Bruyn wurmt zich op rechts langs zijn bewaker en bedient Din Sula, die de oververdiende 1:0 tegen de netten prikt. Een vreugdekreet galmt door het Soevereinstadion en ook coach Wouter Vrancken viert de treffer met een schuiver langs de lijn.

Daarna krijgt doelpuntenmaker Sula krijgt een applauswissel en in blessuretijd verdwijnt een schot van Alexandre De Bruyn via een Kempisch been over doelman Jaa in doel.

Opdracht volbracht en zo blijft Lommel SK aan de leding met 16 op 18.

Volgende zaterdag gaat Lommel SK op bezoek bij ASV Geel.