Sinds het seizoen 2006-2007, toen het kampioen speelde in derde provinciale, is de club uit Oosterwijk (Westerlo) bezig aan een gestage opmars, eerst in de provinciale en daarna in de nationale reeksen.

Na drie seizoenen in derde klasse werd de club in het seizoen 2015-2016 tweede achter Beerschot-Wilrijk, waarmee de Kempenaars zich verzekerden van het verblijf in de 1e amateurliga. Het voorbije seizoen eindigde KFC Oosterzonen in de lagere middenmoot op een twaalfde plaats.

Dit seizoen vergaat KFC Oosterzonen tot dusver niet slecht. Met acht punten uit vijf wedstrijden posteert het zich momenteel op een zevende plaats in het klassement. Afgelopen speeldag won het van promovendus Eendracht Aalst met 3:2, nadat een 0:2 achterstand werd opgehaald.

Voor de manschappen van trainer Stijn Geys werd het de tweede thuiszege van het seizoen. Deze uit Mol afkomstige coach is bij KFC Oostzonen bezig aan zijn derde seizoen. Hij was eerst korte tijd actief als speler bij de club en zat daarna twee twee jaar naast Geert Van Dessel in de dug-out als hulptrainer. Nadien werd hij T1 van vierdeklassers Witgoor en Vosselaar.

Verder zijn er met Olivier Schops en Jarno Molenberghs twee spelers bij KFC Oosterzonen die in het verleden de Lommelse kleuren verdedigden

Voor Lommel SK, dat sinds vorig weekend de leidersplaats verdedigt, wordt het weer een wedstrijd die met het nodige realisme, inzet en daadkracht moet aangevat worden. Het Lommelse collectief staat sterk en zelfs de jongens die tot dusver minder aan de bak kwamen, wisten de voorbije weken te overtuigen. Geen overbodige luxe om de ambitie van het huidige seizoen waar te maken. Trainer Wouter Vrancken beseft dat ook tegen KFC Oosterzonen het plaatje moet kloppen vanaf minuut 1.

Giel Deferm keert terug uit schorsing en verder is het afwachten of Simon Vermeiren en Yassin Gueroui de wedstrijd van zaterdag halen.

Trainer Wouter Vrancken maakt zijn keuze maken uit volgende selectie:

Sebastiaan Brebels, Timo Cauwenberg, Michaël Clepkens, Glenn Daniëls, Alexandre De Bruyn, Giel Deferm, Jarno De Smet, Jentl Gaethofs, Yassin Gueroui (?), Jeffrey Ket, Stan Kolen, Jordi Maus, Glenn Neven, Jordan Renson, Gilles Ruyssen, Wouter Scheelen, Din Sula, Iebe Swers, Axel Swerten, Sam Valcke, Simon Vermeiren (?) en Laurens Vermijl

De wedstrijd start om 20u00 in het Soevereinstadion en staat onder de deskundige leiding van dhr. Dhont, bijgestaan door dhr. Mollu en Tiesters. In de aanloop naar de wedstrijd wordt voorafgaand de interland tussen Bosnië en België uitgezonden in de business-seats en kantines.