Voor de clash tegen leider KSK Heist kon Wouter Vrancken geen beroep doen op de geschorste Giel Deferm en de geblesseerde Simon Vermeiren. Doelman Michaël Clepkens nam zijn plaats weer in en Sam Valcke kwam in de ploeg in de plaats van Giel Deferm.

Lommel SK start goed aan de wedstrijd en zorgt voor het eerste gevaar als Sam Valcke zich doorzet in het Heistse strafschopgebied, maar zijn schot wordt afgeblokt en verdwijnt in hoekschop. In de negende minuut openen de bezoekers de score, na een dubbelpass met Sam Valcke komt Alexandre De Bruyn alleen voor doelman Stroobants welke hij verschalkt met een geplaatste bal, 0:1.

Een bedrijvige Sam Valcke zorgt in het eerste kwartier voor nog meer bezoekende dreiging, zo gaat een afstandsschot van de aanvaller net naast het thuisdoel en even later legt hij de bal panklaar voor Wouter Scheelen, die besluit met een afgeweken schot.

Lommel SK verdubbelt de voorsprong in de 23e minuut, Yassin Gueroui haalt uit van buiten de rechthoek en via een Heistse voet verdwijnt de bal achter een perplexe Stroobants in doel, 0:2. Een Heistse reactie laat echter niet lang op zich wachten, want nog geen minuut later duikt Kabeya alleen op voor Michaël Clepkens en zorgt hij voor de aansluitingstreffer.

Even later is diezelfde Kabeya dicht bij de gelijkmaker, maar zijn listig balletje door Michaël Clepkens over de dwarsligger geduwd. Toch is het Lommel SK dat weer scoort, na een lage schuiver van Wouter Scheelen komt de bal bij Din Sula terecht, die de 1:3 in het mandje legt.

Met deze 1:3 op het scorebord wordt de eerste helft afgesloten.

Na de rust gaat Lommel SK verder op dit elan en net voor het uur komt het op een 1:4 voorsprong. Een kaatsbal van Din Sula richting Wouter Scheelen wordt door de Lommelse kapitein doorgestoken naar Sam Valcke. De spits, alleen voor Stroobants, stift de bal over de Heistse doelman.

Een kwartier voor tijd legt Orye de 2:4 eindstand vast, waardoor Lommel SK leider wordt in de 1e amateurliga.

Volgende zaterdag speelt Lommel SK thuis tegen KFC Oosterzonen.

Supporters op post!