Ten opzichte van de bekerwedstrijd tegen Waasland-Beveren begint Lommel SK met 3 wijzigingen aan de wedstrijd. Doelman Michaël Clepkens (griep) wordt vervangen door Glenn Daniëls, Alexandre De Bruyn neemt de plaats in van Laurens Vermijl en kapitein Wouter Scheelen komt terug in de basis voor Sam Valcke. Daarnaast staan Jentl Gaethofs en Simon Vermeiren niet op het wedstrijdblad omwille van blessures.

Lommel SK zorgt voor het eerste wapenfeit van de avond als een lang uitgesponnen aanval over Wouter Scheelen en Din Sula uiteindelijk voor de voeten van Sebastiaan Brebels komt. Het geplaatst schot van de middenvelder wordt door Dender-doelman Van Gerven uit het doelkader geranseld.

Dichter bij de openingstreffer komen de Noord-Limburgers als na een hoekschop van Giel Deferm een kopbal van Gilles Ruyssen door een bezoekende verdediger net voor de doellijn gekeerd wordt.

Wat voor de rust niet lukt, gebeurt al snel in de tweede helft. De ingevallen Sam Valcke kopt een voorzet vanop de rechterflank van Wouter Scheelen voorbij Van Gerven, 1:0. Din Sula verdubbelt de voorsprong in de 55e minuut, als hij na voorbereidend werk van Alexandre De Bruyn de bal voorbij de bezoekende doelman schuift.

Dender komt dicht bij de aansluitingstreffer als Ndoumbou na een voorzet van Tarfi hard naar doel schiet. Glenn Daniëls verhindent met een snelle reflex de 2:1 en in de herneming schiet werderom Ndoumbou op het Lommelse doel, maar deze keer gaat de baal naast. Even later is de Lommelse doelman weer bij de pinken als hij een gevaarlijke kopbal onschadelijk maakt.

Daarna loopt Lommel SK op drie minuten tijd uit tot 4:0. Eerst verzilvert de ingevallen Laurens Vermijl, alleen voor doel, een doorsteekbal van Sebastiaan Brebels om de 3:0 aan te tekenen. Vervolgens zet Sam Valcke de 4:0 eindstand op het scorebord.

Door een sterke prestatie in de tweede helft stuurt Lommel SK de Oost-Vlaamse bezoekers puntenloos huiswaarts. Volgende week zaterdag spelen onze jongens op verplaatsing bij leider KSK Heist.

Supporters op post!