Met Iebe Swers, Sebastiaan Brebels, Laurens Vermijl, Sam Valcke en Din Sula kiest trainer Wouter Vrancken voor vijf wijzigingen in de basiself t.o.v. de laatste competitiewedstrijd bij Berchem Sport. Voor Jeffrey Ket, Wouter Scheelen, Jentl Gaethofs, Alexandre De Bruyn en Simon Vermeiren is er plaats op de invallersbank.

De wedstrijd is amper op gang getrapt en Laurens Vermijl zet de 1:0 op het scorebord. Sam Valcke wordt door Iebe Swers op rechts voorbij de Waaslandse verdediging geloodst. Laurens Vermijl is goed gevolgd en werkt aan de tweede paal de voorzet van Sam Valcke in doel.

Waasland-Beveren komt echter snel langszij. Een languitgesponnen aanval komt bij Dierckx en die lobt de 1:1 over Clepkens in doel. De gelijkmaker staat nog maar net op het scorebord als . Camacho vrij kan uithalen en de 1:2 binnen leggen.

Daarna tracht Lommel SK een vuist te maken; Sebastiaan Brebels baant zich een weg richting het bezoekend strafschopgebied en legt de bal af naar Laurens Vermijl. De jonge aanvallende middenvelder ziet echter zijn schot net voor de lijn gekeerd worden.

Lommel geeft niet op en probeert Waasland-Beveren vast te zetten, grote kansen levert het helaas niet op. Tot Yassin Gueroui van net buiten het strafschopgebied aanlegt en zijn schot net naast het bezoekende doel gaat.

Vlak voor rust komt Waasland-Beveren met 10 te staan als Thelin zich revancheert op Glenn Neven nadet deze een fout op hem maakt.

De thuisploeg krijgt nog een mogelijkheid voor de rust als Sebastiaan Brebels zich vrijkapt en naar doel schiet. De bezoekende doelman Roef lost de bal, maar Sam Valcke kan in de herneming de bal niet in doel werken. Zo wordt er gerust met een 1:2 stand.

Ook in de tweede helft neemt Lommel SK het initiatief in handen en het eerste doelgevaar komt er als Iebe Swers zich doorzet op de rechterflank en voorzet, Sam Valcke kopt de bal naar doel, maar Roef weert de bal af. In de hernemning kopt ook Giel Deferm naar doel, maar ook hij vindt Roef op zijn weg.

Lommel blijft voor het meeste doelgevaar zorgen, Sebastiaan Brebels zet zich door en krijgt de bal bij Din Sula, die twee maal Roef op zijn weg vindt.

En Waasland-Beveren? Dat komt er eens uit met een tegenaanval via de ingevallen Morioka die Boljevic bedient, maar deze schiet alleen voor doel hoog over.

In een dol slot tracht Lommel de gelijkmaker te maken, maar de bal lijkt er niet in te willen. Tot tweemaal toe verkijkt Oblet zich op een voorzet van Timo Cauwenberg, helaas is er geen Lommelse speler bij de pinken om de Oost-Vlaamse invallersdoelman te verslaan. Ook Waasland-Beveren heeft ook nog een kans, Dierckx komt alleen voor doel, maar faalt.

Ondanks het kranige verweer verlaat Lommel SK na deze 1:2 nederlaag het bekertornooi. Zaterdagavond wacht al de volgende opdracht thuis tegen FCV Dender EH.

Supporters op post!